Welkom op de website van Anne Krediet. U treft op deze website een grote verzameling natuurfoto's aan, die veelal gratis in hoge resolutie te downloaden zijn. Ik verzoek u wel om als het om een publicatie gaat, de publicatie netjes te vermelden bij het downloadformulier. Ik stel alle foto's gratis ter beschikking omdat ik hiermee zo veel mogelijk mensen wil laten zien hoe mooi de natuur is.

Fotograaf

Ik ben geboren in 1991 en grotendeels opgegroeid in Dieren, aan de Veluwe. Hier is de kiem gelegd voor mijn grote interesse in natuur. In de jaren dat ik hier woonde fotografeerde ik in het begin veel vogels en wild en later steeds meer vlinders, libellen en andere insecten. Ik heb me vrij snel gespecialiseerd in macrofotografie. Over het algemeen boeit mij, wat juist veel mensen niet zien of niet interessant vinden. Een groot deel van de foto's op deze site is dan ook van macro-onderwerpen. Vaak gaat het zelfs om redelijk specialistische onderwerpen als miljoenpoten en loopkevers.

Ik beoefen natuurfotografie zowel als een vorm van kunst, als een goede manier van het registreren van natuur. Foto's van beide soorten kunt u dan ook terugvinden op deze site.

De foto's zijn gemaakt met Canon 400D of 50D, veelal met de 100mm f/2.8L IS macrolens. Daarnaast gebruik ik een 17-40mm f/4 en de MP-E 65mm supermacrolens.

Andere bezigheden

Naast het fotograferen van natuur, bestudeer ik deze ook op allerlei manieren. Ik ben afgestudeerd bioloog en ecoloog. In mijn vrije tijd verdiep ik me in allerlei soortgroepen. Mijn fascinatie gaat vooral uit naar al het kleine en onbekende: dag- en nachtvlinders, kevers, spinnen, pissebedden, miljoenpoten, springstaarten, mossen, enzovoort. Echter ook de bekendere soortgroepen, zoals planten en vogels, hebben mijn interesse.

Tenslotte ben ik erg actief in natuur-educatie. Ik werk als docent biologie en organiseer en begeleid in mijn vrije tijd (zomer)kampen, excursies en fotografie-workshops van JNM, NJN, Stichting NatuurOntdekkers, KidzKlix en enkele andere organisaties.